Over mij...

Dromen...

Durven...

Doen!

Hoi!

Mijn naam is Ine Corstens.
Ik woon in Someren, getrouwd en trotste moeder van 3 puberdochters. Ook hebben we een hondje Jip.

Van puber af aan wist ik al dat ik later “iets sociaals” wilde gaan doen. Het doet me goed om onder de mensen te zijn en mijn steentje bij te dragen in de ontwikkeling van mensen.

Nadat ik mijn diploma als Sociaal Pedagogisch Werker had gehaald, ben ik verder gaan studeren en heb de PABO succesvol afgerond. Ik heb veel kinderen, van groep 1 t/m groep 8 les mogen geven. Daarnaast heb ik ervaring opgedaan in het begeleiden van kinderen en hun ouders waarbij ik het belangrijk vind om verder te kijken dan het gedrag wat je als eerste ziet.

Na ruim 20 jaar voor de klas te hebben gestaan voelde ik dat het tijd werd voor iets nieuws. Ik wilde me meer gaan richten op het coachen van kinderen en jongeren die even niet zo lekker gaan. Vandaar dat ik de Coach/Counselor opleiding bij BGL & Partners ben gaan volgen en deze succesvol heb afgerond. Inmiddels heb ik ook de opleiding HSP coach afgerond, dit omdat ik me meer wilde verdiepen in hoogsensitiviteit. 

Door de hobbels die ik zelf heb meegemaakt ben ik mezelf beter gaan begrijpen, ik weet beter wat goed voor me is en wat mijn valkuilen zijn. 

Zo kwam ik erachter dat prikkels en sfeer soms overweldigend voor me kunnen zijn, ze kunnen mijn energie opslurpen. Inmiddels weet ik daar beter mee om te gaan, het helpt me om de natuur in te gaan of om creatief bezig te zijn. Hardlopen vind ik heerlijk om mijn hoofd leeg te maken. Waar ik helemaal blij van word is de zon, niet voor niets is de zomer mijn favoriete seizoen!

 

Ik krijg energie van mezelf te blijven ontwikkelen en mijn coachrugzak te vullen met ervaringen, vaardigheden en kennis. Het doet me goed om dit toe te kunnen passen in de praktijk. Ik droomde van een eigen praktijk waar ik kinderen en jongeren kon begeleiden zodat ze ervaren en accepteren dat ze uniek zijn zoals ze zijn!

 

Op 22-2-’22 heb ik de sprong in het diepe gemaakt en ben ik mijn eigen coachpraktijk Iniek gestart en daar ben ik trots op!

 

" Ik geloof dat kinderen zelf het juiste antwoord op hun hulpvraag weten te vinden, namelijk in hen zelf! "

Ine

Chat openen
💬 Contact opnemen?
Welkom bij Iniek!
Ik hoor graag wat ik voor je kan betekenen.
Groetjes Ine