Coaching

Wat doet een kinder & jongerencoach?

Voor de eerste keer iets nieuws doen, een spreekbeurt of presentatie houden, omgaan met de scheiding van ouders, onzeker zijn of je het wel goed doet en of je wel goed genoeg bent….


Situaties die kunnen zorgen voor spanning en stress bij je kind. Dit kan leiden tot  boze buien, verdriet, buikpijn, hoofdpijn, of misschien trekt je kind zich juist terug. 

Je hoopt dat het vanzelf over zou gaan, dat het een fase is, je hebt al van alles geprobeerd maar je kind, en jullie, blijven worstelen. 

Wat zou je het graag anders willen!


Hoe zou het zijn als je kind weer lekker in zijn/haar vel zit en de sfeer thuis ontspannen is! Daarbij kan ik jullie helpen!


Samen met jullie kind ga ik op ontdekkingstocht. Dit doe ik door creatieve werkvormen, bijvoorbeeld tekenen, spel, muziek of kleien, toe te passen. Ook werk ik vaak met poppetjes om situaties na te spelen. Door beeldend te werken ziet je kind de situatie vanaf een afstandje. Dit kan helpen om tot inzichten en oplossingen te komen.


De hulpvraag van jullie kind is ons vertrekpunt, van daar uit gaan we kwaliteiten en talenten (her)ontdekken, onderzoeken we gevoelens en gedachten en staan we stil bij eventuele valkuilen. 

Daarbij vind ik het belangrijk om in te zoomen op het positieve. Wat lukt er wel al? Wat gaat er al goed? Welke stappen heb je gezet?

Ik geloof dat kinderen zelf het antwoord weten op hun hulpvraag. Het antwoord zit in hen zelf! Het is aan mij om de juiste vragen te stellen en juiste werkvormen in te zetten om tot antwoorden te komen.

Wanneer ga je naar een kinder & jongeren coach?

Ieder kind, elke situatie en elke hulpvraag is anders. De voorbeelden die je ziet geven een indruk van hulpvragen, ze zijn zeker niet volledig. 

Neem voor vragen gerust contact met me op.

slaapproblemen

faalangst

onzekerheid

frustratie

studiebegeleiding

overgevoeligheid

weinig vriendjes

hoogsensitiviteit

piekeren

overgang naar Voortgezet Onderwijs

woede, agressie

ziekte van familie lid

hoofdpijn

perfectionisme

problemen rondom scheiding

teruggetrokken zijn

spanningen

weinig zelfvertrouwen

buikpijn

veel ziek zijn

overlijden van dierbare

prikkelverwerking

Hoe verloopt een coachtraject?

Het coachtraject start met een verkennend telefoongesprek. Als jullie een goed gevoel hebben bij mij en mijn manier van werken, plannen we een intake gesprek in. Dit is bij voorkeur met beide ouders. Tijdens dit gesprek bespreken we wat jullie hulpvraag is, wat lastig gaat en waar jullie kind van gaat stralen. Vervolgens plannen we 5 coachsessies in. Een coachsessie duurt 60 minuten en bestaat uit 2 gedeeltes.

 

De eerste 45 minuten werk ik met jullie kind. Omdat elke situatie en elk kind anders is zullen de sessies nooit hetzelfde zijn. Ik stem mijn werkvormen af op de hulpvraag en de interesses van het kind. Je kunt hierbij denken aan: tekenen, knutselen, muziek, rollenspel, bewegen, ontspanningsoefeningen,  enzovoort.

 

Het laatste kwartier sluit de ouder aan. Zo kan jullie kind laten zien wat hij gedaan heeft, hierover vertellen en maakt jullie deelgenoot van zijn ontdekkingstocht. Daarnaast kan ik adviezen geven waar jullie thuis mee verder kunnen.

 

 

Na 5 sessies volgt een evaluatiegesprek met de ouders, in overleg sluit ook jullie kind aan. We blikken terug op het coachtraject en bespreken of we het traject af kunnen sluiten of dat er een vervolg nodig is.

 

 

Onze oudste, 9 jaar, kwam bij Ine omdat hij erg gevoelig is en zelf aangaf “normaal” te willen zijn. Dit gaf hij ook zelf aan tijdens de intake. Gedurende de vijf afspraken die hij samen met Ine heeft gehad bleek het verdriet rond het overlijden van zijn opa nog een behoorlijke rol te spelen. 
Samen met Ine heeft hij geleerd hoe hij met dit verdriet om kan gaan. Hij weet nu ook dat hij normaal is en super veel dingen goed kan. Op een leuke, creatieve manier is hij zijn verdriet aan gegaan, heeft dit een plekje kunnen geven en heeft aan zichzelf gewerkt ! Hij vond het zelfs jammer dat het afgelopen was zo gezellig vond hij het! 
Ine laat het kind in zijn waarde, praat met hem en niet over hem .
 
Dank je wel Ine voor je luisterend oor, je creatieve aanpak, je tips en je gezelligheid !!
 
Marijke Kievit
Moeder van Flint (9 jaar)

"Ine laat het kind in zijn waarde, praat MET hem en niet over hem."

Marijke, moeder van Flint, 9 jaar

Chat openen
💬 Contact opnemen?
Welkom bij Iniek!
Ik hoor graag wat ik voor je kan betekenen.
Groetjes Ine